4 Σεπ 2011

Σύσκεψη για την καταβολή στο ακέραιο των οικονομικών ενισχύσεων παραγωγών φρούτων και λαχανικών λόγω της κρίσης του βακτηρίου E-Coli.

Επείγουσα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, μετά από πληροφορίες που διέρρευσαν για πιθανή περικοπή του ποσού των αποζημιώσεων σε

δικαιούχους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών λόγω της κρίσης του βακτηρίου e-coli στα κηπευτικά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκης και οι γεωπόνοι κκ. Γ. Γαιτάνης, Π. γεωργίου, Δ. Τσιμενίδης, Α. Γιαλασή και Σ. Συμεού.

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, υλοποίησαν όλους τους προβλεπόμενους επιτόπιους και διοικητικούς ελέγχους για την κατ’ εξαίρεση ενίσχυση των παραγωγών που επλήγησαν από τη κρίση λόγω του βακτηρίου και απέστειλαν σχετική έκθεση στην αρμόδια Διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον υπολογισμό της οικονομικής ενίσχυσης που δικαιούνται.

Η περικοπή των αποζημιώσεων, όπως υπολογίστηκαν με βάση τους ελέγχους και αντικειμενικά κριτήρια που τέθηκαν, αποτελεί μία κατάφορη αδικία σε βάρος των παραγωγών οι οποίοι βρίσκονται εξάλλου σε δυσχερή οικονομική κατάσταση λόγω της οικονομικής ύφεσης.

Κατόπιν τούτου ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι οικονομικές ενισχύσεις να καταβληθούν χωρίς καμία μείωση.