4 Σεπ 2011

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ







* Πολλοί επισκέπτες και στο περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας Στα εγκαίνια της 24ης Γεωργικής-Βιοτεχνικής Έκθεσης Κρύας Βρύσης που πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 31/8, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κος Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Η τελετή έναρξης της έκθεσης, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, έγινε παρουσία όλων των τοπικών φορέων της αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου που επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο την πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης.

Στην έκθεση συμμετέχει ενεργά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με δικό της εκθεσιακό περίπτερο, το οποίο, γνώρισε μεγάλη επισκεψιμότητα. Δεκάδες πολίτες, κάτοικοι Κρύας Βρύσης αλλά και των γύρω περιοχών, πήραν μια πρώτη γεύση από τις δραστηριότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.

Ο κος Θεοδωρίδης σε δηλώσεις ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που ο Δήμος Πέλλας συνεχίζει τον θεσμό της Γεωργικής – Βιοτεχνικής Έκθεσης Πέλλας και μάλιστα αναβαθμίζοντάς τον. Ως Π.Ε. Πέλλας θα βρισκόμαστε στο πλευρό του Δήμου Πέλλας και σε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνει που θα έχει σαν στόχο την ανάπτυξη. Οφείλουμε να συγχαρούμε το προσωπικό της Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης που συνέβαλε στην φετινή – άριστη κατά γενική ομολογία - διοργάνωση. Κλείνοντας να προσκαλέσω τον κόσμο να επισκεφτεί το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και να ενημερωθεί για τις δραστηριότητές της».


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ
«Η Γεωργική-Βιοτεχνική Έκθεση που γίνεται στην Κρύα Βρύση έχει στόχο να συμβάλλει στην οικονομική και γεωργική ανάπτυξη της περιοχής, να προβάλλει τα μέχρι τώρα επιτεύγματα και να ενισχύσει τη γεωργία».

Μ’ αυτές τις λέξεις, πριν από 24 χρόνια, στον ίδιο αυτό χώρο, ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 1ης Γεωργικής-Βιοτεχνικής Έκθεσης Κρύας Βρύσης, είχα ξεκινήσει την εναρκτήρια ομιλία μου.
Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε σήμερα το τολμηρό εγχείρημα που ξεκινήσαμε τότε, με πενιχρά μέσα ομολογουμένως, να αποτελεί σήμερα έναν επιτυχημένο θεσμό. Η επιτυχία του επιβεβαιώνεται τόσο από τις συμμετοχές που κάθε χρόνο αυξάνονται και διευρύνονται, όσο και από τους επισκέπτες που έχουν αγκαλιάσει την έκθεση κι έχουν αναπτύξει με την περιοχή μία προσωπική και διαχρονική σχέση.

Η στενή σχέση της έκθεσης με τις τοπικές συνθήκες και η συμμετοχή φορέων και επιχειρηματιών από την τοπική αγορά, αποτελούν κατά τη γνώμη μου το κυριότερο χαρακτηριστικό και συστατικό επιτυχίας της έκθεσης. Η Έκθεση αποτελεί ένα δημιούργημα της τοπικής κοινωνίας και απευθύνεται σ’ αυτήν προσφέροντας ιδέες, λύσεις, αλλά και αφορμές για διάλογο, επιχειρηματικότητα και συνεργασία.

Επόμενο σημαντικό στοιχείο της έκθεσης είναι η προσαρμογή της στις αλλαγές των καιρών. Ο σχεδιασμός της έκθεσης και οι παράλληλες δράσεις πολιτισμού και ενημέρωσης είναι σε συμφωνία με τις τάσεις που επικρατούν στον γεωργικό κλάδο και στην αγροτική οικονομία της περιοχής μας. Αν κάποιος εξετάσει διαχρονικά το περιεχόμενο της Έκθεσης, θα δει σαν σε κινηματογραφικό έργο την ιστορία της αγροτικής ανάπτυξης στην Πέλλα τα τελευταία χρόνια. Θα διαπιστώσει την άνθηση και υποχώρηση αργότερα του συνεταιριστικού κινήματος, την εισαγωγή καινοτόμων και δυναμικών ποικιλιών, την έκρηξη των εξαγωγών, τον εξορθολογισμό στη χρήση αγροτικών φαρμάκων και εφοδίων, την υιοθέτηση τεχνολογιών που αυξάνουν την απόδοση και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του αγρότη. Τα τελευταία χρόνια στην έκθεση προβλήθηκαν ιδιαίτερα τα θέματα της διασφάλισης της ποιότητας, οι βιοκαλλιέργειες και η στρατηγική προβολή και μάρκετινγκ των αγροτικών προϊόντων. Στη φετινή διοργάνωση κεντρική θέση κατέχουν τα συστήματα παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο που μπορεί να αποτελέσουν μία συμπληρωματική δραστηριότητα για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών.

Η 24η Γεωργική-Βιοτεχνική Έκθεση με τον πλούτο των συμμετοχών της αποτελεί μία ευχάριστη νότα αλλά και μία αισιόδοξη πρόταση για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση.

Οι ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και ο εξωστρεφής προσανατολισμός είναι σήμερα το κεντρικό ζητούμενο στην Πέλλα, αλλά και ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Είναι κεντρικό ζητούμενο για μία νέα πραγματική οικονομία, στη νέα γεωγραφία της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Η επιστροφή στη γη, στη φύση και στις καλλιέργειες μπορεί να αποτελέσει μία διέξοδο από την οικονομική αβεβαιότητα και δυσπραγία. Η Πέλλα διαθέτει φυσικούς πόρους και ανθρώπους με γνώση και εμπειρία που μπορούν να αξιοποιήσουν ευκαιρίες στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

Με τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές που διατηρούν ζωντανή τη φλόγα που ανάψαμε πριν από 24 χρόνια.

Ακόμη, θα ήθελα να καλωσορίσω τους επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή που μας τιμούν και φέτος με την παρουσία τους.

Καλή περιήγηση στην έκθεση και καλές συνεργασίες και αγορές για τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες αγρότες ».