4 Σεπ 2011

Συναντήσεις εργασίας για τον εντοπισμό ώριμων έργων για ένταξη στο ΕΣΠΑ

Δύο σημαντικές συναντήσεις εργασίας πρόκειται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για τον εντοπισμό ώριμων έργων για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με πρόσκλησή του καλεί σε μία συνάντηση προεργασίας τους κκ. Δημάρχους και Αντιδημάρχους τη Δευτέρα 5/9 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει η δεύτερη, διευρυμένη σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τοπικών αναπτυξιακών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων. Η δεύτερη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00μ.μ.

Οι δύο προαναφερόμενες συσκέψεις προγραμματίζονται σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η ατζέντα των συναντήσεων περιλαμβάνει τη συζήτηση της πορείας υλοποίησης των έργων που είναι ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και τη διερεύνηση νέων ώριμων προτάσεων για άμεση ένταξη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Ανοίγουμε το διάλογο με τους συναδέλφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και παρουσιάζουν υψηλό βαθμό ωριμότητας. Πληρούνται δηλαδή οι αυστηροί όροι προδιαγραφών, μελετών και αδειοδοτήσεων που θέτουν οι Διαχειριστικές Αρχές. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε την ανταποδοτικότητα των έργων που θα χρηματοδοτηθούν και επισπεύδουμε τις διαδικασίες υλοποίησης. Μέσω του ανοικτού διαλόγου και των προτάσεων που φιλοδοξούμε να συγκεντρώσουμε, τροφοδοτούμε και τεκμηριώνουμε το στρατηγικό σχέδιο που καταστρώνουμε με πρώτο στόχο την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας».