9 Μαΐ 2014

«Αντιπλημμυρική θωράκιση Αλμωπίας: Ικανοποιείται ένα αίτημα 50 ετών»


Συνέντευξη τύπου με θέμα «Η θωράκιση της Αλμωπίας από πλημμυρικά φαινόμενα» παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Προμάχων του Δήμου Αλμωπίας, παρουσία των Τοπικών Έντυπων και Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Πέλλας. 
Παραβρέθηκαν επίσης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας, η Πρόεδρος κα. Γιουρούκη Μαρία και πολλοί κάτοικοι του χωριού και συνεργάτες του κ. Θεοδωρίδη. Στο επίκεντρο της εισήγησης του κ. Αντιπεριφερειάρχη βρέθηκε το έργο «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας» συνολικού προϋπολογισμού 10.800.000,00 € το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας και της Πέλλας γενικότερα. Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε τη σκοπιμότητα και την ωφελιμότητα του έργου που «ξεπερνά τα όρια» της πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής της Αλμωπίας. 
Παράλληλα, η ολοκλήρωση του έργου έχει θετική επίπτωση και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη της τοπικής πραγματικής οικονομίας σε στέρεες βάσεις και με σαφή προσανατολισμό, ενισχύει τη δημόσια ασφάλεια, προστατεύει περιουσίες και υποδομές και ευαισθητοποιεί οικολογικά τους πολίτες. 
Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε έργα που έχει υλοποιήσει η Π.Ε. Πέλλας στον τομέα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας σε όλη την Πέλλα ενώ, τόνισε παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων, των σχολικών κτιρίων και υποδομών και άλλων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή. 
«Αυτό είναι που ζητάει ο λαός της Πέλλας από εμάς» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρίδης αναφερόμενος στο μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Αλμωπίας, στο οποίο να σημειωθεί, ότι έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Στη συνέχεια, συνεργάτες μηχανικοί του κ. Αντιπεριφερειάρχη παρέθεσαν τεχνικά στοιχεία και διευκρινίσεις για την κατασκευή του έργου. Μετά το τέλος της εισήγησής του ο κ. Θεοδωρίδης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και των εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης αναφέροντας εμφατικά ότι «θα εμπλακούμε ενεργά στην οικονομία του τόπου» αναφερόμενος στους δύο πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής, πραγματικής οικονομίας, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.