10 Μαΐ 2014

Συνεχίζονται τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου στην Π.Ε. Πέλλας

Aυτοψία πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην επαρχιακή οδό Αριδαία – Σωσάνδρα – Πρόμαχοι και, συγκεκριμένα, στη δεύτερη στροφή - διασταύρωση Σωσάνδρας – Δωροθέας όπου εκτελούνται εργασίες διαπλάτυνσης, βελτίωση της καμπυλότητας της στροφής που υπήρχε μέχρι πρόσφατα μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της αντίστροφης κλίσης, με αποτέλεσμα τα συχνά τροχαία ατυχήματα που είχαν σε μερικές περιπτώσεις και το θανάσιμο τραυματισμό των διερχόμενων οδηγών.
Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, άρχισαν οι εργασίες στο επαρχιακό οδικό τμήμα Αριδαίας – Εξαπλατάνου που περιλαμβάνουν την κατασκευή δύο κόμβων, τη διαπλάτυνση του οδικού τμήματος - βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και την κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 650.000,00 € με χρηματοδότηση από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και από ιδίους πόρους. Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, ένα σημείο πολύ επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς. 
Ολοκληρώνουμε σταδιακά τις παρεμβάσεις σε όλη την επαρχιακή οδό Αριδαίας – Εξαπλατάνου και θα έχουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο επαρχιακού οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμωπίας. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τους πόρους που μας διατίθενται από το κράτος συνεχώς να μειώνονται. 
Ο αναπτυξιακός μας προγραμματισμός υλοποιείται με πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών της Πέλλας».