9 Μαΐ 2014

Σε πλήρη ετοιμότητα η Π.Ε. Πέλλας για τις εκλογές

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου και τις εκλογές του ευρωκοινοβουλίου που θα διεξαχθούν, μαζί με τις επαναληπτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης στις 25 Μαϊου. 
Συγκεκριμένα, υπάρχει μία καθημερινή ροή εγκυκλίων με οδηγίες για τη διαδικασία των εκλογών οι οποίες διεκπεραιώνονται άμεσα, ενώ, εδώ και αρκετές ημέρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαχείρισης των υλικών. Άλλωστε, έχουν οριστεί τα 323 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια της Π.Ε. Πέλλας. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Καθώς απομένει μία μόλις εβδομάδα μέχρι την πραγματοποίηση των εκλογών, ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έχει να αντιμετωπίσει σημαντικό φόρτο εργασίας. Το δύσκολο έργο των υπηρεσιών που εμπλέκονται με την εκλογική διαδικασία δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων θα διεξαχθούν οι εκλογές του πρώτου και δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης αλλά και οι ευρωεκλογές. 
Η οικονομική στενότητα και η δραστική μείωση των υπαλλήλων που διαθέτει σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας καθιστούν το έργο δυσκολότερο. Παρόλα αυτά, η δέσμευση και η υπευθυνότητα των εμπλεκόμενων υπαλλήλων εγγυάται την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών».