12 Μαΐ 2014

650.000,00€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

  • Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των κατοίκων στις μετακινήσεις τους.
Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την βελτίωση του επαρχιακού οδικού τμήματος Αριδαίας – Εξαπλατάνου, συνολικού προϋπολογισμού 650.000,00€. Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υπέγραψε με τον Ανάδοχο την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου οδικών υποδομών του Δήμου Αλμωπίας το οποίο μάλιστα ήτανε ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της περιοχής. 
Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να δοθεί η οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό. Στις εργασίες περιλαμβάνονται η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου, η διαπλάτυνσή του και η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο κόμβων. 
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και ιδίους πόρους. Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Με το συγκεκριμένο έργο βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας και ασφάλειας των οδικών μετακινήσεων στο τμήμα Αριδαία-Εξαπλάτανος. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνεχής βελτίωση της ταχύτητας και ασφάλειας κυκλοφορίας των κατοίκων στην περιοχή της Αλμωπίας, αλλά και η γρήγορη διακίνηση των τοπικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων. 
Παράλληλα, προωθούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του ενιαίου έργου των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη γειτνίασή μας με τη Θεσσαλονίκη. 
Όπως έχει εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Θεσσαλονίκη διαδραματίζει πλέον έναν πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Κλείνοντας να αναφέρω ότι για τα επόμενα 5 χρόνια σχεδιάζουμε μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στους τέσσερις Δήμους».