29 Δεκ 2012

ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρας», κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, υποδέχτηκε πολλές χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρέχοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και ασφάλεια διαμονής. 
Το μεγάλο υψόμετρο, η ποιότητα του χιονιού και η ζεστή φιλική ατμόσφαιρα των τουριστικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, ικανοποίησαν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Η εμπειρία της χιονοδρομίας ήταν εξαιρετική, όπως και η διασκέδαση και χαλάρωση σ’ ένα σύντομο διάλειμμα από την καθημερινότητα. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε δήλωσή του για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού, αναφέρει: «Πέρσι ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν αλλά και της οικονομικής κρίσης. Φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα και τα πρώτα δείγματα γραφής από τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι θετικά. Οι τοπικοί επιχειρηματίες έχουν συντονίσει τις προσπάθειές τους στην υποδειγματική λειτουργία του Χιονοδρομικού και εμείς, από την πλευρά της Περιφέρειας, κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να στηρίξουμε την προσπάθεια. Οι δρόμοι είναι καθαροί και προσβάσιμοι συνεχώς και, επίσης, έχουμε υλοποιήσει αρκετές δράσεις προβολής της περιοχής η οποία αποτελεί πλέον έναν γνωστό και καταξιωμένο χειμερινό προορισμό. Μάλιστα η πληρότητα στον μαγευτικό Παλιό Άγιο Αθανάσιο είναι σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τους άλλους χειμερινούς προορισμούς. 
Με το διαχειριστικό σχήμα που επιλέξαμε από πέρσι, η Περιφέρεια δεν επιβαρύνεται με το υψηλό λειτουργικό κόστος που είχε άλλες χρονιές. Παράλληλα, δίνουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και η επιχειρηματικότητα στην περιοχή που αποτελεί μονόδρομο για την αναθέρμανση της τοπικής πραγματικής οικονομίας. 
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας διαθέτει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως είναι οι φυσικές πίστες, η γειτνίαση με τα Λουτρά Λουτρακίου και η εξαιρετική ποιότητα του χιονιού. Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι, κάθε χρόνο, είναι μεταξύ των πρώτων προτιμήσεων στις βραβεύσεις του κοινού. 
Το Χιονοδρομικό Κέντρο αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την τοπική κοινωνία και ελπίζω ότι, μετά από την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με Σύμβουλο την Εθνική Τράπεζα, θα υπάρξει μία νέα εποχή για την περιοχή, με την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων που θα αξιοποιήσουν με σύγχρονες υποδομές τον φυσικό και πολιτισμικό της πλούτο. 
Το μεγάλο «στοίχημα» για την τοπική κοινωνία, την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους είναι η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής να συμβαδίσει με την τοπική κοινωνική και οικονομική ευημερία σύμφωνα με το πρότυπο της Αειφόρου Ανάπτυξης».