5 Δεκ 2012

Η επιπλέον χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης


 
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος Leader της Αναπτυξιακής Πέλλας, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση επιπλέον κατανομής δημόσιας δαπάνης ποσού 374.880,00€ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Leader. 
Το παραπάνω ποσό που θα προστεθεί στη δημόσια δαπάνη του τοπικού προγράμματος θα διατεθεί για την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και στην αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας της περιοχής μας. 
Το ποσό που εξασφαλίστηκε κατατάσσει την Αναπτυξιακή Πέλλας στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά και στην 3η θέση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με τις επιδόσεις των εταιριών στη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πέλλας δήλωσε σχετικά: «Η επιπλέον χρηματοδότηση, που προήλθε μετά από συντονισμένες και τεκμηριωμένες ενέργειες διεκδίκησης επιπλέον πόρων, μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τις επενδύσεις σε βιώσιμες παραγωγικές δραστηριότητες που αξιοποιούν τον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της Πέλλας. Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα στην Πέλλα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη για την περιοχή και την τοπική κοινωνία».