5 Δεκ 2012

Συμμετοχή σε εκδήλωση του Γερμανού Προξένου στη Νάουσα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος σε ειδική εκδήλωση συνεργασίας που παρέθεσε ο Γερμανός Γενικός Πρόξενος κ. Ομπερμάιερ,  (29/11), στo ξενοδοχείο «Παλιά Πόλη» στη Νάουσα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της  διοργάνωσης της Ημερίδας με θέμα «Νέες μέθοδοι αμπελοκαλλιέργειεας και πώλησης Οίνων-Συνεργασίες μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Οινοποιών» που διοργανώνεται από την ελληνογερμανική συνέλευση.
Ο Γενικός Πρόξενος, στην εισήγησή του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τόνισε την υπεροχή και τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών κρασιών ενώ επισήμανε το έλλειμμα που υπάρχει σήμερα στον τομέα της προώθησής τους στο εξωτερικό. Η σημερινή ημερίδα, έχει στόχο την υποστήριξη και ενίσχυση των ελλήνων οινοπαραγωγών στην προώθηση των κρασιών τους στη διεθνή αγορά. 
Ο κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος συνδέεται με ιδιαίτερη φιλία με τον Γερμανό Πρόξενο, αναφέρθηκε στη σημαντική παράδοση της Πέλλας στην οινοποιία. Είναι γνωστό ότι ο Μέγας Αλέξανδρος διέθετε αμπελώνες στην περιοχή του Πάικου παράγοντας κορυφαίας ποιότητας κρασί και αυτή η παράδοση συνεχίζεται σήμερα από αρκετούς τοπικούς παραγωγούς. Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες της Πέλλας ευνοούν την ανάπτυξη συγκεκριμένων ποικιλιών αμπέλου για την παραγωγή εξαιρετικού οίνου. 
Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε επίσης ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας και Ημαθίας είναι οι μοναδικές στην Ελλάδα οι οποίες παρουσιάζουν θετικό ισοζύγιο στον πρωτογενή τομέα, παρουσιάζοντας εξαιρετική δυναμική για περεταίρω ανάπτυξη των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων ποιότητας. 
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εξάλλου, πρόκειται να υπάρξει συνέχεια της Ημερίδας για την οινοποιία στην Πέλλα με παρεμφερή θεματική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει επίσης για την προώθηση της οδικής σύνδεσης των δύο χιονοδρομικών Κέντρων «Βόρας-Καιμάκτσαλάν» και «Τρία-Πέντε Πηγάδια» για την ανάπτυξη του χιονοδρομικού τουρισμού. 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, ο οικονομικός επόπτης του ΣΕΒΕ κ. Βούλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Ουσουλτζόγλου, ο Πρόεδρος του «Εμπορικού» κ. Κάλλης, οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, οινοποιοί της Νάουσας μεταξύ των οποίων και οι κ. Τσάνταλης και Μπουτάρης, καθώς επίσης και μέλη της γερμανικής αποστολής. Στο δείπνο παραβρέθηκε επίσης η κα Mona Sinno, εκπροσωπώντας τον Υπουργό επί κεφαλής της ελληνογερμανικής συνέλευσης κ. Φούχτελ.