12 Δεκ 2012

Εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων με ανακυκλώσιμα υλικά της Ιωάννας Αμπατζή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εγκαινίασε την έκθεση «Τέχνη και Ανακύκλωση», με εικαστικά έργα της Ιωάννας Αμπατζή που παρουσιάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου στην Έδεσσα.   
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και άλλοι παραβρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στα εκθέματα της έκθεσης από την εικαστικό η οποία χρησιμοποίησε φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά για την κατασκευή μίας μεγάλης ποικιλίας στεφανιών και δέντρων. Σύρμα, χαρτί, καλώδια, φύλλα, πλαστικό, ύφασμα, κλαδιά και φύλλα δέντρων, πέτρες και πολλά άλλα «άχρηστα» υλικά χρησιμοποιήθηκαν με φαντασία από τη δημιουργό για την κατασκευή των πρωτότυπων κατασκευών. 
Η θεματολογία των αντικειμένων είναι απροσδιόριστη, κάποια από τα έργα όμως παραπέμπουν στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Η τοποθέτηση στεφανιών και δέντρων από φυσικά υλικά στα σπίτια και στους χώρους εργασίας, συνδέεται με την καλή υγεία, καλοτυχία και ευδαιμονία, σύμφωνα την παράδοση. 
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η έκθεση της Αμπατζή μας δίνει μία ιδέα για το πώς η τέχνη εμπνέεται από τη φύση και, παράλληλα, προωθεί την ιδέα της ανακύκλωσης. Καλώ τους πολίτες της Έδεσσας, της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής να επισκεφτούν την έκθεση και να αντλήσουν ιδέες για δικά τους καλλιτεχνικά έργα. Μπορούμε να βάλουμε την τέχνη στη ζωή μας, με σημαντικά οφέλη για το πνεύμα μας και την ψυχική μας υγεία. 
Εξάλλου, η Πέλλα έχει μεγάλη παράδοση στον πολιτισμό και στις εικαστικές δημιουργίες». Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό, σχολεία, συλλόγους και κάθε ενδιαφερόμενο μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας, πρωί 12.00-14.00 και απόγευμα 18.00-21.00.