21 Δεκ 2012

Σημαντικά θέματα της Πέλλας προωθήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος εισηγήθηκε όλα τα θέματα της Π.Ε. Πέλλας. 
Σε σύνολο θεμάτων 70 θεμάτων που συζητήθηκαν και για τις 7 Περιφερειακές Ενότητες, εγκρίθηκαν και τα 23 θέματα που αφορούσαν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Μεταξύ των άλλων θεμάτων ήταν και τα ακόλουθα:  
1. Έγκριση διακήρυξης δημοπρασίας του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία Γιαννιτσών (Τσιναρλί) – β΄ φάση», προϋπολογισμού 3.000.000,00 €. Η δεύτερη φάση του έργου, το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα, περιλαμβάνονται κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, μήκους 2.830 μ., με αρχή τη γέφυρα επί της εθνικής οδού Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης και τέλος τη γέφυρα επί της οδού Γιαννιτσών – Γουμένισσας. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφής της κοίτης, απομάκρυνση απορριμμάτων και αχρήστων αντικειμένων, δημιουργία της τυπικής διατομής κοίτης με εκσκαφή ορυγμάτων, επίχωση πρανών και προστασία τους με την κατασκευή συρματοκιβωτίων, κατασκευή αναβαθμών και τοιχίων αντιστήριξης κ.α. 

2. Έγκριση διεξαγωγής 3ου διαγωνισμού, με πρόσκληση εργοληπτικών επιχειρήσεων για την ανάδειξη με διαπραγμάτευση, αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή νέας γέφυρας στο δρόμο Μεσσιανό – Γιαννιτσά», προϋπολογισμού 300.000,00 €. Στο έργο περιλαμβάνονται οι παρακάτω εργασίες: αντικατάστασαη του τεχνικού γεφύρωσης του ρέματος στην είσοδο του οικισμού Μεσσιανού στην δημοτική οδό Γιαννιτσών – Μεσσιανό, εργασίες οδοποιίας τόσο για τις προσβάσεις στο νέο τεχνικό – γέφυρα όσο και σε τμήματα της ιδίας οδού που χρήζουν συντήρησης του οδοστρώματος. Το συνολικό μήκος επέμβασης για τις εργασίες οδοποιίας είναι περίπου 1.600μ. 
3. ‘Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού – ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: « Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος στους δρόμους Αγ. Αθανάσιος – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας και Κερασιά – Χ.Κ. Βόρας» , προϋπολογισμού 159.000,00 €. Αφορούν εργασίες αποκατάστασης στους παραπάνω δρόμους που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης. 
4. Έγκριση διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση κατασκευής του έργου: «Κατασκευή αρδευτικού αγωγού στο Μεσημέρι Δ. Έδεσσας», προϋπολογισμού 45.000,00 € και έγκριση τευχών δημοπράτησης του έργου σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 6 του Ν.4071/2012 και τέλος, 
5. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Π.Ε. Πέλλας και Δ. Έδεσσας για την εκτέλεση από την Π.Ε. Πέλλας του έργου: «Αντικατάσταση κουφωμάτων στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας», προϋπολογισμού 11.878,76 €. 
Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος διότι, θέματα που έχουν σχέση αφενός με τις άμεσες λειτουργικές δαπάνες εγκρίθηκαν και διευκολύνουν την καθημερινότητα των υπηρεσιών και των υπαλλήλων της Π.Ε. Πέλλας κατ’ επέκταση την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών. 
Αφετέρου δε, τα πέντε σημαντικά θέματα που αφορούν την έναρξη ή τη συνέχιση ήδη εγκεκριμένων έργων, όπως το Τσιναρλί μας δίνουν τον δρόμο για να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ανέλιξης της κοινωνίας της Π.Ε. Πέλλας σε όλα τα επίπεδα.