29 Δεκ 2012

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ LEADER


Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου του Δ.Σ. και της Ε.Δ.Π.L Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρου, στην τελευταία επίσκεψή του στο ΥΠΑΑΤ –ΕΥΕ ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα και σε συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Γραμματέα της κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο υπεγράφη η Απόφαση Ένταξης Έργων (για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα) της ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ» - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ στο «Π.Α.Α 2007–2013» συνολικού προϋπολογισμού 1.350.763,00 € και Δημόσιας Δαπάνης 1.256.933,20 € 
Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Δ.Σ. και της Ε.Δ.Π.L της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος δήλωσε σχετικά: «Οι προτάσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πέλλας, τη φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά. 
Μέσα από την ανάδειξη και προβολή του τοπικού πολιτισμού με τη συμμετοχή των δραστήριων φορέων της περιοχής μας δημιουργούμε ένα ξεχωριστό τουριστικό προϊόν στο οποίο εξέχουσα θέση έχουν τα τοπικά προϊόντα ποιότητας που παράγονται. Ενισχύουμε με αυτόν τον τρόπο την επιχειρηματικότητα στην Πέλλα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη για την περιοχή και την τοπική κοινωνία» .  Παρακάτω τα έργα που έλαβαν οριστική ένταξη.