5 Δεκ 2012

Δήλωση για τη στέγαση της ενοποιημένης Δ.Ο.Υ. Έδεσσας

Ο Αντιπεριφερειάρχης δέχθηκε στο γραφείο του στο Διοικητήριο το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου και αντιπροσωπεία από φορείς και κοινωνικές ομάδες της Έδεσσας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η μεταστέγαση των υπηρεσιών της ενοποιημένης, πλέον, Δ.Ο.Υ. Έδεσσας και συγκεκριμένα, η εξεύρεση χώρου για το λόγο αυτό στο Διοικητήριο. 
H αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κ. Θεοδωρίδη ζητώντας η Δ.Ο.Υ. Έδεσσας να παραμείνει στην έδρα της Π.Ε. Πέλλας και να μην μεταφερθεί σε χώρους του Τελωνείου Σκύδρας, σύμφωνα με μία έντονη φημολογία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες. 
Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την έκπληξη και την απορία του διότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο θέμα έχει επιλυθεί εδώ και τρεις μήνες. 
Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τους συνομιλητές του λέγοντας ότι μετά από διαδοχικές επαφές που είχε με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γούναρη συμφωνήθηκε το ποσό της πίστωσης το οποίο από πλευράς Υπουργείου θα μεταφερθεί στην Π.Ε. Πέλλας για τις απαραίτητες παρεμβάσεις στους χώρους του Διοικητηρίου ώστε να στεγαστούν οι υπηρεσίες της ενοποιημένης Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας και ότι του ζητήθηκε να προχωρήσει αυτός σε όλες τις απαιτούμενες επισκευές – διαρρυθμίσεις εντός του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Όπως του επεσήμανε ο κ. Θεοδωρίδης το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε δώσει εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και η εκπόνηση σχεδίων ώστε τα χρήματα που θα δοθούν να δημιουργήσουν όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη μεταφορά των υπηρεσιών στο 2ο και 5ο όροφο του κτιρίου της Πέλλας μια που θα υπάρξει σύντομα μεταφορά των γραφείων της Πολεοδομίας της Έδεσσας σε κτίρια του Δήμου.