8 Δεκ 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έχει συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Μαριούπολη της Ουκρανίας κ. Δημήτριο Παπανδρέου, μετά από επιστολή που του απέστειλε ο τελευταίος, για την προώθηση του χειμερινού τουρισμού και ειδικότερα του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν του όρους Βόρας. Συγκεκριμένα, το Χιονοδρομικό Κέντρο έχει ενταχθεί σε προγράμματα χειμερινού τουρισμού τουριστικών γραφείων της Ουκρανίας ενώ υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έναρξη αντίστοιχων προγραμμάτων για φοιτητές που αποτελούν το πιο ενεργό κομμάτι του τουριστικού κοινού της Ουκρανίας.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έχει συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο και έχει αποστείλει ήδη ξενόγλωσσο υλικό τουριστικής προβολής ώστε να πραγματοποιηθεί μία παρουσίαση των τουριστικών ενδιαφερόντων της Πέλλας και του Χιονοδρομικού σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Ντονέτσκ, του σημαντικότερου οικονομικού κέντρου της ανατολικής Ουκρανίας. Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τις 12 Δεκεμβρίου 2011.

Σε δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: «Συνεχίζουμε εντατικά τις δράσεις εξωστρέφειας στον τομέα του τουρισμού. Μετά από την επίσκεψή μου στο Τορόντο, την Νέα Υόρκη και την Ταϊπέι, στρέφουμε το βλέμμα μας στην Ανατολική Ευρώπη. Στη συνεργασία μας με τον Γενικό Πρόξενο στην Ουκρανία, μας ενδιαφέρει να διευρύνουμε την αγορά στην οποία απευθύνεται το τοπικό τουριστικό προϊόν, στοχεύοντας σε νέες αγορές οι οποίες εμφανίζουν καλή προοπτική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Η Ανατολική Ευρώπη, λόγω της Ορθοδοξίας κι άλλων ιστορικών δεσμών με τη χώρα μας, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επίσης, λόγω του περιορισμένου ανταγωνισμού και της οικονομικότητας των τουριστικών πακέτων που προωθεί τελευταία η Ελλάδα, έχουμε σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στις εκεί αγορές. Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί εξωστρέφεια, αλλά με στρατηγική και την κατάλληλη οργάνωση».