8 Δεκ 2011

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με Αναπηρίες

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, σήμερα, 2/12, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Έδεσσας οργάνωσε συμβολική πορεία διαμαρτυρίας. Η πορεία ξεκίνησε από το κέντρο «Ορίζοντας» και κατέληξε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Πέλλας. Εκεί η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δια της Προέδρου κ. Κικίδου Γεωργίας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη στον οποίο επέδωσε συμβολικό ψήφισμα με τις θέσεις του Συλλόγου σχετικά με τα δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Η κα. Κικίδου εξέφρασε την αγανάκτηση όλων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες διότι καταργούνται κοινωνικές παροχές που μέχρι τώρα επέτρεπαν την αξιοπρεπή διαβίωση και την ισότιμη αντιμετώπιση από την πολιτεία. Ακόμη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι απαράδεκτο και ανάλγητο να αναστέλλουν τη λειτουργία τους δομές του κράτους που απασχολούνται Άτομα με Αναπηρία εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό την ομαλή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Θεοδωρίδης, ακούγοντας προσεκτικά τις απόψεις των συνομιλητών του εξέφρασε την αγωνία του για την μεροληπτική, εις βάρος των Ατόμων με Αναπηρίες, αντιμετώπιση της πολιτείας, η οποία ενσαρκώνεται στην κατάργηση πολλών κοινωνικών-προνοιακών επιδομάτων τη στιγμή που η χώρα και η ελληνική κοινωνία βιώνει μεγάλη οικονομική κρίση. Συνέχισε, λέγοντας ότι, ένα ακόμα χτύπημα στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με αναπηρίες είναι ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Πιστοποίησης Αναπηρίας που ψηφίστηκε.

Είναι ένας Κανονισμός οποίος βρίθει αντιφάσεων, λαθών και αντιεπιστημονικών ορολογιών περικόπτοντας τις ελάχιστες παροχές για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Παράλληλα, αφήνει άλυτο το πρόβλημα των μη αξιοκρατικών αποφάσεων των Υγειονομικών Επιτροπών πλήττοντας και τους μακροχρόνια παθόντες. Τέλος, υπογράμμισε ότι θα συμπαρασταθεί στην αναγνώριση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.

Για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε: «Η σημερινή, παγκόσμια, οικονομική, κρίση που βιώνουμε όλοι μας έχει μετεξελιχθεί σε κρίση των θεσμών και των αξιών. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία διαρρηγνύεται το κοινωνικό μέτωπο της ισότιμης αντιμετώπισης και ανθρώπινης ευαισθησίας με αποτέλεσμα κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερα δικαιώματα να απομονώνονται κοινωνικά. Τα Άτομα με Αναπηρία, απαιτούν και δεν επαιτούν, αναζητούν τα αυτονόητα που είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ισότιμη αντιμετώπιση και η ομαλή ένταξη στην εργασία και στην κοινωνία. Η Π.Ε. Πέλλας έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες και προσωπικά, έχω θέσει πρώτη προτεραιότητα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας προς τους πολίτες για την ανάκτηση μιας κοινωνίας με ισότητα και ισοπολιτεία».