29 Δεκ 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ

Συνεργασία για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε σήμερα (14/12) το πρωί στο γραφείο του με την Πρόεδρο κα. Πέπη Κικίδου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και ΑμεΑ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν την προοπτική δημιουργίας μίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κλεισοχωρίου του Δήμου Έδεσσας όπου έχει εντοπιστεί κατάλληλος χώρος.

Η προτεινόμενη δομή πρόκειται να φιλοξενήσει άτομα με αναπηρία που έχουν χάσει τους γονείς τους και τα συγγενικά τους πρόσωπα δεν μπορούν να τους προσφέρουν βοήθεια, παρέχοντάς τους ένα κατάλληλο περιβάλλον καθημερινής διαβίωσης που θα προσομοιάζει με το οικογενειακό περιβάλλον. Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα τελεί υπό την εποπτεία του Συλλόγου Γονέων ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση των προϋποθέσεων άρτιας εξυπηρέτησης και παροχής αγάπης στους φιλοξενούμενους. Ανάλογα κέντρα είναι ελάχιστα στη χώρα μας και υπάρχουν μόνο σε μεγάλα αστικά κέντρα ενώ μεγάλος αριθμός ΑμεΑ που βιώνουν την απώλεια των γονιών τους οδηγούνται σε ιδρύματα τα οποία δεν αποτελούν πάντοτε τον πιο ενδεδειγμένο και κατάλληλο χώρο για τη διαμονή τους.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πρόκειται να ζητήσει από το ελληνικό δημόσιο την παραχώρηση της έκτασης για τη δημιουργία της Στέγης, ενώ πρόκειται να αναθέσει στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων την εκπόνηση της μελέτης προκειμένου το έργο να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.