29 Δεκ 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΚΜ

Θ. Θεοδωρίδης: Να επικεντρωθούμε στα προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε άμεσα – Αξιοποιήστε τις Νέες Τεχνολογίες
Συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτρη Λευκόπουλου και των έξι Γενικών Διευθυντών πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/12) στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης οι Προϊστάμενοι των πέντε Διευθύνσεων και Τμημάτων Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ενώ κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η επίλυση λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και η βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να υπάρξει κατά το δυνατόν ομαλή μετάβαση κατά τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Επίσης, τόνισε τη σημασία της καλλιέργειας μίας νέας αντίληψης για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, κάνοντας λόγο για περιφερειακή διακυβέρνηση και τοπική κυβέρνηση που διαχειρίζεται όλα τα σημαντικά τοπικά προβλήματα.

Ο κ. Λευκόπουλος αναφέρθηκε κι αυτός στα προβλήματα που αντιμετώπισε η Περιφέρεια στο πρώτο διάστημα εφαρμογής του «Καλλικράτη» με κυριότερα την οργάνωση των υπηρεσιών, τις ελλείψεις σε προσωπικό, την κατανομή των αρμοδιοτήτων και τη ροή των χρηματοδοτήσεων. Οι ενιαίοι Οργανισμοί για την οργάνωση των υπηρεσιών που υιοθετήθηκαν υποχρεωτικά για τις Περιφέρειες δημιούργησαν πολλές δυσλειτουργίες, ενώ επιπλέον προβλήματα έχουν δημιουργηθεί εξ αιτίας των συνταξιοδοτήσεων προσωπικού και της εφεδρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι παριστάμενοι Προϊστάμενοι υπηρεσιών πρότειναν την απλούστευση κάποιων διαδικασιών και επίσης ζήτησαν την επίσπευση ρυθμίσεων που θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση υποθέσεων πολιτών που εκκρεμούν.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, κλείνοντας τη συνάντηση, ζήτησε την πραγματοποίηση παρόμοιων συναντήσεων σε ποιο τακτική βάση και επίσης αξιοποίηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και την υποδομή πραγματοποίησης τηλεδιασκέψεων που έχει εγκατασταθεί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας.