29 Δεκ 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ LEADER

Υπογραφή δεύτερης σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη και τον δικαιούχο του έργου κ. Καρακίτση
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υλοποίηση της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER (Άξονας 4) που αφορά τη συγχρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων για την αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος Leader κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υπέγραψε σήμερα (29/12) τη δεύτερη σύμβαση ένταξης στο Πρόγραμμα με δικαιούχο του έργου τον κ. Ευάγγελο Καρακίτση. Το δεύτερο ιδιωτικό έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» αφορά τον εκσυγχρονισμό και μετεγκατάσταση οινοποιείου και υλοποιείται στο Δ.Δ. Φλαμουριάς, με συνολικό προϋπολογισμό 498.640 ευρώ.

Το προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να υπογραφούν οι συμβάσεις για δεκατέσσερα (14) ακόμη έργα της 1ης Προκήρυξης του Άξονα 4, συνολικού προϋπολογισμού 4.884.180,82 €, με Δημόσια Δαπάνη 2.442.090,39 €.

Η υλοποίηση του Προγράμματος συμβάλλει στην αναθέρμανση και ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στόχος της Ομάδας Τοπικής Δράσης που διαχειρίζεται το πρόγραμμα είναι να αξιοποιηθούν πλήρως τα χρήματα της δημόσιας και της κοινοτικής συμμετοχής.