29 Δεκ 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΕΛΛΑΣ

Θ. Θεοδωρίδης: Τα οδικά έργα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και τονώνουν την τοπική αγορά

Συνάντηση εργασίας στο γραφείο του είχε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με τους Αντιδημάρχους Πέλλας κκ. Κατερίνα Ρουσοπούλου και Σωκράτη Καζαντζίδη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Τελιανίδης και η Προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων κα. Κωνσταντίνα Ξηρού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν έργα και δράσεις κοινού ενδιαφέροντος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας και του Δήμου Πέλλας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα μεγάλα έργα των παρακάμψεων Χαλκιδόνας, Πέλλας και Γιαννιτσών. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης με ενέργειές του ενημέρωσε ότι προωθεί την παραχώρηση σε κυκλοφορία του τμήματος Πέλλα-Παραλίμνη που έχει ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα, συζητήθηκε και εξετάστηκε η προοπτική διαπλάτυνσης και βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου Γιαννιτσά-Αξός. Τις ημέρες αυτές εξάλλου, ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης του συγκεκριμένου δρόμου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ο δρόμος εξυπηρετεί τις δημοτικές κοινότητες Αξού, Μηλοτόπου, Αχλαδοχωρίου και Αραβησσού ενώ κατά μήκος του υπάρχουν υποδομές και κτίρια τα οποία καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες πολίτες (Κέντρο νεοσυλλέκτων, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις). Ο συγκοινωνιακός φόρτος στην περιοχή έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Συνεργαζόμαστε με το Δήμο Πέλλας, όπως και με τους άλλους δήμους, για τη συνεχή βελτίωση υποδομών που συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας. Οι παρεμβάσεις που γίνονται στους οδικούς άξονες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βελτιώνουν την εσωτερική επικοινωνία, προβάλλουν τις τοπικές επιχειρήσεις και δημιουργούν επιπλέον κίνηση στην αγορά. Κύριο μέλημά μας όμως είναι η ασφάλεια του οδικού δικτύου. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι αυτός που έχει τα περισσότερα ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα. Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα και για μας είναι η σημαντικότερη αξία στο πλαίσιο του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού και των προτεραιοτήτων που θέτουμε για έργα και δράσεις στην Πέλλα».

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, στο τέλος της συνάντησης, ευχαρίστησε την κα. Ρουσοπούλου και τον κ. Καζαντζίδη για την εποικοδομητική συνεργασία τους και τόνισε ότι πρόκειται να συνεχιστεί σ’ όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων και δράσεων που υλοποιούν και συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.