29 Δεκ 2011

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Θ. Θεοδωρίδης: Η έγκαιρη προετοιμασία αποδεικνύεται σωτήρια Χιονοπτώσεις σημειώνονται από χθες το βράδυ στην περιοχή της Αλμωπίας και τον ορεινό όγκο της Έδεσσας. Οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας και τα συνεργεία εκχιονισμού ήταν έγκαιρα στις θέσεις τους και όλοι οι δρόμοι του κεντρικού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας είναι ανοικτοί. Επίσης, η κίνηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν του όρους Βόρας διεξάγεται κανονικά.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για την κακοκαιρία και από νωρίς χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή στα συνεργεία να ρίξουν αλάτι στους δρόμους και να αναλάβουν το έργο του εκχιονισμού στα σημεία με έντονη χιονόπτωση. Οι επισκέπτες που αναμένουμε για τις ημέρες των Χριστουγέννων ελπίζω ότι θα απολαύσουν το χιόνι σε αρκετές περιοχές της Πέλλας. Οι υπηρεσίες καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν καθαροί και ασφαλείς αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα».

Καθώς η πρόβλεψη αναφέρει διατήρηση των καιρικών φαινομένων για τις επόμενες ώρες, οι οδηγοί είναι σημαντικό να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να έχουν ενημέρωση για τις οδικές συνθήκες στα σημεία που θα κινηθούν.