29 Δεκ 2011

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ LEADER

Ξεκινάει η υλοποίηση της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER (Άξονας 4) με την υπογραφή της πρώτης σύμβασης ένταξης στο Πρόγραμμα από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER και τη δικαιούχο του έργου κα Ελευθερία Πατέλκου. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο Γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη, όπου παραβρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πέλλας και Συντονιστής της Ομάδας Τοπικής Δράσης του Προγράμματος κ. Ιορδάνης Κιοσέογλου.

Συγκεκριμένα, το πρώτο ιδιωτικό έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» αφορά τον εκσυγχρονισμό επιχείρησης κατασκευής επίπλων και κουφωμάτων από διάφορα είδη ξυλείας και υλοποιείται στο Δ.Δ. Φλαμουριάς με συνολικό προϋπολογισμό 99.735,55 €.

Το προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να υπογραφούν οι συμβάσεις για δεκαπέντε (15) ακόμη έργα της 1ης Προκήρυξης του Άξονα 4, συνολικού προϋπολογισμού 4.884.180,82 €, με Δημόσια Δαπάνη 2.442.090,39 €.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση για την υπογραφή της πρώτης σύμβασης με την οποία ουσιαστικά ανοίγει η στρόφιγγα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το συνολικό ποσό που θα επενδυθεί στην τοπική αγορά φτάνει σχεδόν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η τοπική αγορά σήμερα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση και να δούμε σύντομα τα σημάδια της ανάκαμψης.

Τοπική Ανάπτυξη σημαίνει παραγωγικές, ανταποδοτικές επενδύσεις που δημιουργούν εισόδημα και λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για την τοπική επιχειρηματικότητα. Στην κα. Πατέλκου και στον σύζυγό της που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επίπλων και κουφωμάτων και είναι οι πρώτοι δικαιούχοι του προγράμματος, εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στην ολοκλήρωση και αξιοποίηση της επένδυσής τους. Θα είμαστε δίπλα τους τηρώντας το χρονοδιάγραμμα και τους όρους της προκήρυξης, όπως και με όλους τους επιχειρηματίες.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Πέλλας για την υποδειγματική διαχείριση του Προγράμματος LEADER. Έχουν αναπτύξει μία σημαντική τεχνογνωσία και έχουν καταφέρει να τηρούνται οι αυστηρές προδιαγραφές και προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αξιοποιώντας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας ακόμη και το τελευταίο ευρώ της κοινοτικής και εθνικής συμμετοχής».