8 Δεκ 2011

Συνάντηση εργασίας για την ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας «Στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές, 1/12, στην Κατερίνη, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, συνάντηση εργασίας για την πλήρη ενεργοποίηση της ενδοπεριφερειακής-διαδημοτικής συνεργασίας που ξεκίνησε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας «Στις Ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Γεώργιος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος. Η συνάντηση ήταν ουσιαστική και σημαντική προκειμένου το συγκεκριμένο εγχείρημα να μην μείνει στα «χαρτιά», αλλά να δώσει νέα ώθηση στην προσέλκυση και διαχείριση των επισκεπτών των αρχαιολογικών μνημείων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επιστήμονες - αρχαιολόγοι από τις ΙΖ’, ΚΖ’ εφορείες και υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη των Δήμων και της Π.Ε. Πέλλας.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνάντησης υιοθετήθηκε η πρόταση του Δημάρχου Νάουσας κ. Καραμπατζού για άμεση κατασκευή – δημιουργία ιστοσελίδας, ενιαίου διαφημιστικού εντύπου και ενιαίου χάρτη των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας. Στα προτεινόμενα εργαλεία σύγχρονης επικοινωνίας , προβολής και αλληλεπίδρασης θα περιλαμβάνονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και δράσεις για την ανάδειξη, την προστασία και την προβολή της κοινής αρχαιολογικής κληρονομιάς. Επίσης, η νέα πρόταση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στην κατεύθυνση της από κοινού, προσοδοφόρας προβολής των τουριστικών προορισμών των τριών περιοχών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και με σημαντικά αποτελέσματα για τις τοπικές οικονομίες.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η ιστορία και το μεγαλείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι γνωστά. Αυτό που είναι σημαντικό στην παρούσα φάση είναι η κεφαλαιοποίηση της διεθνούς αναγνωσιμότητας της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και η ολοκληρωμένη αξιοποίηση των υποδομών που υπάρχουν, εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη σε διαδημοτικό και ενδοπεριφερειακό επίπεδο. Να πολλαπλασιάσουμε τους επισκέπτες, να τους προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες και να φροντίσουμε να μετακινηθούν μεταξύ των διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων, να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να ξαναέρθουν στην περιοχή μας. Εισάγουμε μία νέα φιλοσοφία στην εξυπηρέτηση και διαχείριση των τουριστών με στόχο την ανάπτυξη μίας ειλικρινούς και διαχρονικής σχέσης μαζί τους. Επίσης, προωθούμε την ποιότητα στην παροχή των τουριστικών υπηρεσιών και την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου που προϋποθέτουν μία καλύτερη γνωριμία και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων».